Budapesti Asztalitenisz Szövetség
 
Responsive image
Responsive image
Responsive image
Responsive image
Responsive image
 
*** BPATSZ. Eseménynaptár *** Nincs esemény

Üdvözlünk a Budapesti Asztalitenisz Szövetség oldalán!

E-mail címünk: -Email-
Csapatbajnoksággal kapcsolatos ügyintézés: -Email-

4 FŐVÁROS TORNÁJA

 2015. jún. 29.
Idén Pozsony volt a házigazdája a hat sportágat (fiú labdarúgás és kézilabda, leány röp- és kosárlabda, valamint asztalitenisz és atlétika vegyes csapatok) felvonultató versenysorozatnak.
A versenyen 16 év a felső korhatár. Sportágunkat – a kiírási szabályok alapján - hét fős küldöttség képviselte (2-2 leány és fiú versenyző edzőkkel és a küldöttség vezető).

Beszámoló:

4 FŐVÁROS TORNÁJA

Idén Pozsony volt a házigazdája a hat sportágat (fiú labdarúgás és kézilabda, leány röp- és kosárlabda, valamint asztalitenisz és atlétika vegyes csapatok) felvonultató versenysorozatnak. A versenyen 16 év a felső korhatár. Sportágunkat – a kiírási szabályok alapján - hét fős küldöttség képviselte (2-2 leány és fiú versenyző edzőkkel és a küldöttség vezető).

Küldöttségünk kiválóan teljesített. A lányok és a fiúk egyaránt megnyerték a csapatversenyt; egyesben a fiúknál 1. és 2., míg a lányoknál 1. és 4. helyezést szereztünk. Így nem volt kérdéses, hogy az összesített asztalitenisz csapatversenyt Budapest csapata nyerte.

A leányok – Göndör Fanni és Korda Kitty – kemény csatában szerezték meg csapatban a győzelmet. A nyitó mérkőzésen sima 3/0 Pozsony ellen, majd 3/1-es vereség az első fordulóban vesztes Zágráb ellen. Így az volt a képlet másnapra: ha 3/0-ra nyerünk Ljubljana ellen, akkor elsők, míg a minimális (3/2) arányú győzelem esetén csak harmadikok leszünk. 3/1-es győzelem esetén jöhet a matek… Az azért látszott, hogy a szlovénok nem verhetetlenek, hiába nyertek az ellenünk győztes horvátok ellen. És a lányok teljesítették a (majdnem) lehetetlent, 3/0-ra hozták a mérkőzést!

Egyesben Kitty nagy csatában nyert a csapatmeccseken veretlen horvát védő (Susac) ellen, s ennek eredményeként csoportelső lett. Ugyanakkor Fanni kikapott a csapatmeccsen legyőzött szlovák Cermákovától (2. lett). A két magyar lány egymás ellen játszotta az elődöntőt, amit Fanni nyert meg. A helyosztókon ismét a csoportbeli ellenfelek találkoztak, ahol a vesztesek visszavágtak csoportbeli vereségükért. Így Fanni megszerezte a győzelmet, míg Kitty a negyedik helyre szorult.

A fiú csapatot Both Levente és Heiszman Henrik alkotta. (Henrik hendikeppel indult, ugyanis az elutazás előtti reggelen alig tudott felkelni ágyából, úgy bemerevedett a nyaka, holott problémamentesen tért nyugovóra.) A fiúk győzelme sem volt egyszerű, noha mindhárom meccsüket megnyerték. Henriket láthatóan zavarta nyakfájdalma. Ez a szlovákok ellen még nem okozott gondot, de a zágrábiak ellen átéltünk nehéz pillanatokat. Az első két egyes után 1/1-es állás, majd párosban 0/2 5:7- nél időkérés. Ezt követően 5:8, majd 11:8 nekünk. A negyedik-ötödik szett pedig már végig vezetve a miénk volt. A csapatgyőzelmet Levente meggyőző játéka biztosította. Másnapra Henrik állapota tovább javult, s ez már megmutatkozott a Ljubljana elleni csapatmeccsen is, amit magabiztosan nyerve bebiztosítottuk csapatversenyi győzelmünket.

Egyesben Leventét kísértette a múlt. Mint tavaly idehaza, most Pozsonyban sem talált legyőzőre a csapatmeccseken, s egyéniben ugyanúgy nem sikerült nyernie, mint akkor. Talán öröm az ürömben számára, hogy a versenyen elszenvedett egyetlen vereségét a döntőben az egyre jobban magára találó Henriktől szenvedte el.

Bár mi nyertünk, eredményünk nem bizonyult elegendőnek Budapest végső győzelméhez a négy főváros közötti összesített pontversenyben, ahol – ha szoros csatában is (mindhárom városnak 2-2 sportági győzelme volt) – Ljubljana és Zágráb is megelőzött bennünket.

Szabó László